Kaj potrebujemo za savnanje ?

Savna je prostor, kjer se zadržuje veliko ljudi, zato je v savni treba skrbeti za higieno.

Lesene klopi morate zaščititi pred kapljajočim znojem, zato je najmanj kar potrebujete v savni - brisača.

Vendar pa savnanje ni namenjeno samo očiščenju telesa, temveč tudi duha. K sproščenemu uživanju v savni prav tako pripomorejo kilt za savno, wellnes brisača in kopalni plašč.

V savni potrebujete eno večjo brisačo na kateri sedite ali ležite.

Brisača za savno bo prestrezala kapljajoč znoj, lesene klopi bodo ostale suhe tudi za tiste, ki pridejo za vami. Brisača za savno je daljša in ožja od običajne kopalne brisače. Pomembno je, da je izdelana iz kvalitetnega bombažnega frotirja, ki dobro vpija. Ravno zato, brisača za na plažo, ki je običajno iz velurja, ni primerna za savno, ker ni dovolj vpojna. 

Brisača za savno je vaše osebno ozemlje, varuje vas pred nečistočo, hkrati pa vas tudi ščiti, da se ne opečete na pregretih klopeh.

Preden zapustite savno, se ovijete v brisačo, saj se v prostorih za počivanje gibate zakriti. Večja brisača vas sicer dobro zakrije, vendar pa zlahka zdrsne s telesa, kar vas lahko spravi v neprijeten položaj. Gibanje v kiltu za savno je dosti bolj sproščeno.

Kilt za savno ima v zgornjem robu napeljano elastiko in v podaljšku našit trak ježek, s katerim pritrdite kilt. Na sprednjem delu ima kilt za savno našit večji žep, v katerega shranite tudi kakšno malenkost. Ženski kilti za savno so daljši, moški kilti za savno segajo do pasu.  

 

Pomemben del savnanja je počitek. Takrat se ovijemo v mehek kopalni plašč, uležemo na udoben ležalnik in uživamo v sproščanju telesa in duha.

Kopalni plašč pokrije večino telesa, tudi ramena in tako ščiti vaše telo, da se ne bo preveč ohladilo. Za večje udobje poskrbi še kapuca in večji našiti žepi, za shranjevanje vaših dragocenosti.

Vossen kopalni plašči za savno so udobno krojeni, unisex, torej primerni za ženske in moške. Vi samo še izberete pravo velikost in barvo in uživate v svetu savn.

 

Ne glede na to, kaj uporabljate v savni

pri vašem obisku savne je na prvem mestu vaše dobro počutje.

K dobremu počutju in sproščenemu uživanju v savni prav gotovo pripomorejo tudi kvalitetni izdelki iz frotirja, ki so izdelani iz najboljšega bombaža, predvsem pa so izjemno vpojni.  

V naši spletni trgovini vam nudimo Vossen kolekcijo za savno, ki vas bo razvajala in napolnila z novo energijo. 

Savna že tisočletja izpolnjuje naše hrepenenje po toploti, očiščenju in sprostitvi.

Z rednim obiskovanjem savne ustvarjamo idealne razmere za zdravo in dolgo življenje.